Monday, May 12, 2008

„Ramsese seiklused jahil”

On ilus kevadine hommik ja Ramses ja tema peremees Peeter otsustavad minna jahile. Peeter puhastab oma püssi ja Ramses üritab teda aidata, kuid Peeter käsib tal hoopis otsida veel jahiks tarvilike asju. Ramses tuhnib kõigis sahtlites ja lõpuks leiab kõik mida vaja. Ta viib vajaliku Peetrile ja kõik on jahile minekuks valmis.
Ramses ja Peeter hakkavad juba jahile minema, kui Ramses jääb uksele seisma ja ootab kuni Peeter tagasi vaatas ja avastaks mis tal maha jäi. Peeter vaataski tagasi ja avastas, et Ramsese käes on tema prillid milleta ta ei saaks jahile minna. Peeter võttis oma prillid ja hakkas väravast välja minema, kui nägi, et Ramses jäi jälle ukse juurde seisma ja ootas, et Peeter märkaks taas mis tal maha jäi. Peeter pöördus tagasi ja märkas, et tal ei ole saapaid jalas. Ta oli Ramsele väga tänulik.
Peeter ja Ramses jõudsid metsa. Peeter uurib jälgi ja Ramses nuusib lihtsalt ringi. Järsku näeb Peeter ühte mets siga ja üritab teda lasta, kuid laseb koge matta mööda. T vilistas Ramsele , et ta püüaks sea kinni. Ramses siis jooksis ja jooksid, kui järsku tuli tal mõte hoopis põõsa alla pikali heita ja natuke põõnata. Lõpuks hakkas tal igav ja ta hakkas hoopis enda ümber lilli korjama. Ramses korjas suure kimbu kuni ei näinud selle tagant enam välja ja ta tundis ühte lamedat suurt ninakujulist asjandust. See oligi suur põdra nina. Ramses ehmatas ja üritas ennast lillekimbu taha peita kuid põder hakkas hoopis lilli sööma kuni jõudis Ramseseni. Ramses ehmatas ja jooksis ruttu, ruttu läbi metsa, kui nägi seal ühte suurt kivi. Ta ronis sinna kivi peale, kui järsku tundis, et kivi hakkas liikuma. Tuli välja, et see kivi oli hoopis see sama siga keda Peeter tahtis enne maha lasta. Siga jooksis ja jooksis ümber suure puu ja üritas iga hinna eest Ramset oma seljast maha tõugata. Lõpuks haaras Ramses ühest oksast ja rippus seal edasi kuni järsku keegi oleks teda nagu sihtinud kuid viimasel hetkel tuli siga täie hooga ja üritas Ramset litsuda kuid lõi ise oma pea ära. Õnneks ei kaotanud Ramses teadvust ning jooksis edasi kuni jäi ühe puu juurde seisma, et hinge tõmmata. Järsku kuuleb ta kellegi norskamist. Ramses üritab hääle järgi minna, kui järsku näeb põõsa taga väikest valget jänkut. Jänku on nii unine, et ei ärka isegi mitte koera haukumise peale ülesse. Kuid lõpuks haigutab ja tõuseb ülesse. Koer hakkab kohe haukuma kuid järsku märkab, et jänkut pole enam. Jänku oli vahepeal juba teie künka otsa jõudnud ja tegi seal Ramsesele naljakaid ja nõmedaid nägusi. Kui Ramses üritas teda kinni püüda siis ronis ta hoopis puuoksale. Kus tegi ta jälle neid nägusid. Lõpuks sai Ramses aru, et ta ei saa jänkut kätte ja üritas solvunut mängida, kuid jänku tuli Ramsese juurde ja tahtis vahe rahu sõlmida kuid Ramses ei teinud jänkus välja ja korja oma marju edasi. Lõpuks hakkas jänku ka marju korjama kuni said ninapidi kokku ja siis Ramses kummardas ja jänku tegi kniksu, ning koer ja jänku leppisid ära. Järsku tuli koerale meelde, et nad tulid ju Peetriga jahile ja ta lehvitas jänkule ja jooksis Peetrit otsima. Ramses leidis lõpuks Peetri puu alt põõnamas. Ramses haukus ühe korra ja siis tõusiski Peeter ülesse. Ramses näitas Peetrile oma korjatud marju ja Peeter oli Ramsese üle väga uhke.
Oli aeg hakata tasa pidi kodu poole minema. Tee oli väga udune ja peaaegu ei näinud midagi. Sama aegselt püüti ka jahti pidada Peeter vaatas jälgi ja Ramses nuuskis ringi kuni vilistas Peetrile ja see mida Ramses nägi oli ilus päikse tõus. Ramses ja Peeter imetlesid seda väga. Kuni järsku näitas Peeter Ramsesela jõe poole, et too sealt üle läheks ja jahisaaki otsiks. Nii kaua, kui Ramses jahti peab tuleb Peetri kõrvale üks ilus lind. Peeter vaatab linnu raamatust mis lind see küll on. Peetrile meeldib see lind väga. Samal ajal pidas Ramses jahti ja oli juba mandrile jõudnud. Kui järsku näeb Ramses kahte parti oma pesa pärast vaidlemas. Ramses kõnnib uhkelt pesa poole ja vallutab selle. Pardid, aga on ehmatusest suremas. Kui Ramses jahti pidas olid kõik linnud Peetri kohal ja tiirutasid Peetri pea kohal. Peeter on väga vihane ning lasi ühe korra oma püssist ning enamus linnud lendasid ära. Ka Ramses kuulis pauku. Kuna kõik linnud olid ära lennanud ei olnud kedagi mune haudumas ja Ramses otsustas selle enda peale võtta. Ramsesel oli väga igav seal istuda kuni ta kuulis väikest vilet. See tähendas, et munad hakkavad kooruma. Munadest tulid välja väiksed pardi pojad. Ramses oli väga õnnelik. Ta hakkas juba ära minema, kui kuulis, et pardid tulevad talle järgi. Ta üritas neid eemale peletada, kuid nad tulid ikka järele. Ramses jooksis nii kuidas jaksas kuni kukkus kogemata vette ja ta ei oska ju ujuda. Õnneks olid pardi pojad targad ja päästsid koera ära. Järsku ilmus välja pardi ema kes oli väga õnnelik, kui nägi pardi poegi. Järsku näitasid pardi pojad emale, et koer upub ja ema aitas koera uuesti välja ja tassisid Ramsese kõrvu pidi Peetri juurde. Lõpuks olid kõik õnnelikud.

No comments: